Overeten is de weg uit overeten.

Overeten is de weg uit overeten. De weg naar blijvend gewichtsverlies. Je creëert een geweldige relatie met eten en daarmee ook met jezelf.

Dit is wat ik geloof: blijvend gewichtsverlies vraagt om aandacht voor je relatie met eten. 

Overeten betekent niet dat je te weinig wilskracht hebt. Het is iets wat je opruimt en je moet het daarvoor eerst tegenkomen. Dit idee staat haaks op de traditionele manier van afvallen en bewijst waarom dat op wilskracht niet werkt.

Op maandag beginnen en doorzetten tot je op je streefgewicht bent, verandert jou niet en daarmee ook jouw relatie met eten niet. Het stimuleert alleen obsessie en uiteindelijk meer overeten. Maar hoe groot je strijd met eten ook is of hoe lang je die al hebt, je kan deze nog steeds omzetten in een fijne relatie met eten en blijvend gewichtsverlies. Na jarenlang onderzoek, het vergaren van de juiste kennis en opgebouwde expertise als coach, heb ik een formule ontwikkeld voor het creëren van een fijne relatie met eten en blijvend gewichtsverlies.

Als ik aankwam voelde ik stress omdat ik wilde dat dit stopte en als ik afviel omdat ik dat vast wilde houden. 

Ik ben hier zelf een goed voorbeeld van en mijn strijd met eten zat diep. Op mijn veertiende ging ik voor het eerst op dieet en kwam daar niet meer van los.

Bij elk dieet dat ik volgde werd mijn verlangen naar eten groter. Gedachten over eten en mijn gewicht gingen voortdurend door mijn hoofd. Ik wist op elk moment of ik aankwam of afviel, wat ik gegeten had, nog ging eten, niet had moeten eten en hoe ik dat ging compenseren.

Diëten veranderden niets aan mijn verlangen naar eten en daar zat nu juist mijn probleem. Ik bleef het proberen tot het gewoon niet meer ging. Op het laatst liep ik alleen al bij de gedachte ‘morgen begin ik’ naar de koelkast om te eten. Mijn grootste pijn was mijn zelfverwijt. Waarom kon ik mij niet beheersen? 

Dagelijks tegen mijn verlangen naar eten vechten, werd een last die ik niet meer kon dragen. Ik zakte weg in een diepe depressie en suïcidale gevoelens. Deze periode heb ik gelukkig wel overleefd en werd de bron voor een diep verlangen: ik wilde precies gaan begrijpen hoe je nu in een strijd met eten belandt en hoe je daar ook weer uitkomt. Het werd mijn queeste, mijn grote zoektocht. Ik las alles wat ik over dit onderwerp kon vinden en maakte meerdere reizen naar Amerika om kennis naar de bron te volgen.

Toen ik leerde hoe ik mijn verlangen naar eten kleiner kon maken, had ik geen wilskracht meer nodig. Ik kon eindelijk stoppen met overeten en verloor mijn overgewicht. Mijn nieuwe gewicht werd mijn nieuwe normaal en mijn obsessie met eten verdween. Inmiddels hebben meer dan duizend mensen in mijn programma ontdekt, dat dit ook voor hen zo werkt.

Alles in mij wordt opgetild: wat ik denk, wat ik voel en doe. Ik kan veel meer geven aan de mensen van wie ik houd en als ik mij zo voel, houd ik van iedereen.

Ik word fris wakker, heb zin in de dag en veerkracht bij tegenslag

Het creëren van een fijne relatie met eten is een slimme weg, waarmee je de valkuilen van diëten vermijdt. Vanuit het besef dat je een relatie met eten hebt, wordt het gemakkelijker om die relatie te veranderen en daarmee ook je gewicht. Je kan opnieuw vormgeven aan jouw relatie met eten en mijn formule geeft je de stappen. Als je die relatie eenmaal hebt staan, voelt dit ontspannen en stabiel. Je hoeft je verloren gewicht niet in de gaten te houden omdat je veranderd bent. Je hoeft niets vol te houden. Zoals dat ook niet hoeft in een liefdesrelatie, als die goed bij je past. Je investeert daar dagelijks met plezier in, omdat je daar zoveel voor terug krijgt en zo werkt het ook met eten. 

Je lichaam is het huis waarin je woont en het meest kostbare bezit. Als je licht en soepel in je huis kan bewegen is dat een grote vrijheid en een heerlijk gevoel. Daarbij zijn je lichaam en geest een. Als ik mijn lichaam met eten overbelast, merk ik dat ook aan mijn geest. Ik ben moe, voel weinig levenslust, ben minder creatief en raak sneller geïrriteerd. Omgekeerd krijgt mijn blik op de wereld glans als ik mijn lichaam geef wat het nodig heeft.Datzelfde geldt natuurlijk ook voor jou en ik geloof dat het de belangrijkste reden is waarom je naar vitaliteit verlangt: je wilt voluit kunnen leven. Als je daarin wordt belemmerd door overeten, overgewicht en overmatig verlangen naar eten, voel je dat het niet klopt.

Je voelt dat je niet voluit leeft.

Ook jij kan leren hoe dit werkt, als je durft te falen tot het lukt.

Ook zonder overgewicht is een strijd met eten belastend. Het leidt je af van alles wat je met je leven wilt doen en ondermijnt je zelfvertrouwen. Dit werkt in elk aspect van je leven door en houdt jou onnodig klein. Afvallen op wilskracht heeft niet voor je gewerkt, omdat het model niet werkt, er is een betere weg.

Ik nodig je uit voor Etenslessen. Je creëert een fijne relatie met eten en blijvend gewichtsverlies. Mijn aanpak is een dynamische mix van o.a. neurologie, positieve psychologie en solution-focused coaching. De verandering die je doormaakt is geen quick fix maar een proces dat zichzelf heeft bewezen. Gaandeweg overeet je steeds minder en veer je daar sneller van terug. 

Je verliest gewicht en dat komt niet meer terug, omdat je veranderd bent. 

Het resultaat is blijvend gewichtsverlies.

Als je niet tevreden bent over de manier waarop je met eten omgaat, heb je geen dieet nodig, maar aandacht voor je relatie met eten.

In Etenslessen leer je gevoelens en eten uit elkaar halen en verlangen naar overeten verkleinen. Je creëert een geweldige relatie met eten en verandert van binnenuit. Het resultaat is blijvend gewichtsverlies.

Werk met mij

In mijn groepsprogramma van zes maanden creëer je een geweldige relatie met eten, door de gedachten die je kiest, gevoelens die je toelaat en de manier waarop je samenwerkt met je lichaam. Je bent niet aan het volhouden en proberen, maar bewust aan het creëren.