Etenslessen

Creëer een geweldige relatie met eten en blijvend gewichtsverlies

doe mee →

In het groepsprogramma van Etenslessen creëer je blijvend gewichtsverlies. Je leert verlangen verkleinen, emoties verwerken en afvallen zonder restrictie.


Etenslessen is een groepsprogramma van zes maanden waarin je opnieuw vormgeeft aan jouw relatie met eten.

Gedachten over eten , afvallen en aankomen gaan voortdurend door je hoofd.

Zijn dit de frustraties die je herkent…

Je leert verlangen naar overeten verkleinen, samenwerken met je lichaam en emoties verwerken zonder eten. Obsessie maakt plaats voor vertrouwen en blijvend gewichtsverlies.

Afvallen lukt alleen tijdelijk. Je houdt dit op wilskracht niet vol.

Je eet als je last hebt van negatieve gevoelens, zoals vermoeidheid, stress of frustratie.

Slank worden en blijven kan simpel zijn.

Het creëren van een fijne relatie met eten is de slimme weg waarmee je de valkuilen van diëten vermijdt. Vanuit het besef dat je een relatie met eten hebt, wordt het gemakkelijker om die relatie te veranderen en daarmee ook je gewicht. Je verandering komt van binnenuit en je hoeft niets vol te houden.

Je bent niet aan het proberen, maar bewust creëren. Mijn formule geeft je de stappen voor het oplossen van dieetmentaliteit, verkleinen van verlangen, verwerken van emoties en afvallen zonder restrictie. Je kan het overeten wat je nu nog doet met vertrouwen tegemoetzien. Er is op gerekend, je leert hoe je dit opruimt en niet meer nodig hebt.

ik doe mee →

Ik ben precies waar ik wil zijn met mijn droomgewicht en mijn strijd met eten is zo goed als opgelost. De eye-openers zijn niet te tellen evenals mijn sieradenkistje vol met 'goudklompjes'. Wat ben ik blij en dankbaar dat ik deze reis heb mogen maken. De souvenirs zijn me zeer dierbaar en voor altijd! Wat zou ik veel mensen dit programma gunnen! Marjena wat ben jij een fijne, goede en slimme coach, tot aan de laatste call aan je lippen gehangen!

Sigrid

Ineens loop ik, na 3-4 maanden rond met maat 38-40 in plaats van 44-46 en dat is geweldig. Etenslessen heeft mij enorm veel gebracht. Ik ben nu waar ik wil zijn en ruim 20 kilo kwijt. Marjena je bent goud waard (geweest). Het was een enorm cadeau. Je lessen zijn goed, je coaching is goed, je bent inspirerend, nou ja, alleen maar superlatieven. Woorden schieten te kort.
1000x dank voor alles! 

Marita

Resultaten

Vanaf het begin geloofde ik dat dit programma mij zou brengen waar ik heen wilde en dat ik waardevolle tools aangereikt zou krijgen. Inmiddels zijn we vier maanden verder en ben ik ruim 7 kg afgevallen, wat nog doorgaat en resulteerde in een nieuwe garderobe :-). Maar nog trotser ben ik op het herwinnen van mijn zelfliefde, ik voel me echt anders en blijkbaar straal ik dat ook uit. Gisteren kreeg ik nog de opmerking dat ik zo veranderd ben, er gelukkiger uitzie en zo voel ik me ook.

hilde

 Ik ben trots! Jouw programma heeft mijn leven veranderd. Ik heb een heel nieuw eetpatroon ontwikkeld, ik weet wat ik wil (en niet wil). Ik voel me goed met wie en hoe ik ben. Ik hou nu echt van mezelf, ben mild voor mezelf. Marjena, 99% van wat jij zei resoneerde bij mij, het was alsof het speciaal voor mij bedoeld was. Dank je wel, Oda

Oda

De bouwstenen voor een geweldige relatie met eten

Positioneren

De Roadmap voor onvermijdelijk succes, helpt je in de juiste positie. Met zelfkennis, probleemkennis en mijn formule voor de oplossing overzie je het hele proces.

01.

Ontdek wie je bent zonder overeten in je leven.

OBSERVEREN

Een probleem laat zich pas oplossen nadat het eerst is begrepen. Ontdek hoe je verlangen naar overeten zelf creëert en jouw unieke lichaam reageert op wat je eet.

02.

ONTWIKKELEN

Met behulp van de hongerbalans, gedachtenwerk en bodyfulness ontwikkel je de vaardigheden die overeten overbodig maken. Je komt los van ‘dieetdenken’ en raakt opnieuw vertrouwd met signalen van honger en verzadiging.

Je haalt emoties en eten uit elkaar en ziet eten niet meer als beloning. Met de Energiematrix ontdek je andere manieren om jezelf op te vangen als je vermoeid bent of gestrest.

03.

ONTWERPEN

Je maakt een ontwerp dat bij je past en verkleint je verlangen naar overeten met de Switch. Je weet welke plek je aan suiker(s) wilt geven. Jouw relatie met eten krijgt opnieuw vorm en is op maat gemaakt. Je weet wat je wilt tijdens een borrel of feestje en hoeft eten niet te vermijden.

04.

CREËREN

Met de Craving Code leer je verlangen naar eten begeleiden en verkleinen. Je hoeft dit niet meer op wilskracht te onderdrukken. Je mag alles eten maar wilt dat niet meer, ondersteunt door jouw ‘onweerstaanbare reden’. Je gaat met vertrouwen door ontwenning en weet wat je wilt op een dieper niveau.

Met het Dagelijks Ontwerp en de EHBO ruim je overeten verder op. Je komt los van eten uit gewoonte, zoals ’s avonds op de bank. Obsessie maakt plaats voor vertrouwen en vrijheid van overeten. Er is ruimte voor imperfectie terwijl je gewicht verliest.

05.

Wat je krijgt:

Etenslessen is een programma van zes maanden en bestaat uit

Alle coaching is jouw coaching. Of je nu zelf gecoacht wordt of de coaching van een ander observeert; blinde vlekken worden zichtbaar en de principes van blijvend gewichtsverlies vallen op zijn plaats tijdens de wekelijkse coach call. Alle sessies worden opgenomen en zijn achteraf beschikbaar zodat je geen les hoeft te missen.

Wekelijkse groepscoaching

Met twee workshops per maand komt de theorie van het programma verder tot leven en wordt je leerproces versnelt. Je oefent gezamenlijk met de tools, profiteert van elkaars vragen en wordt geïnspireerd door de opbouwende energie van de groep.

Maandelijkse workshops

Het onlineprogramma geeft je de complete formule van Etenslessen. Met video’s, werkboeken en de vragen voor zelfcoaching, heb je alles binnen handbereik voor het creëren van jouw geweldige relatie met eten.

Onlineprogramma

De besloten community van Etenslessen is een krachtig en opbouwend platform. Profiteer van de inzichten en vraagstukken die je hier met elkaar uitwisselt. In ‘vraag aan de coach’ kan je dagelijks schriftelijk gecoacht worden en voorkomen dat je vastloopt.

Besloten community

Luister ‘on the go’ naar opnames van de coaching en workshops. Je hoeft geen les te missen. Kwartjes vallen door de kracht van herhaling en met toegang tot het complete archief van Etenslessen raak je niet uitgeleerd.

Private podcast

of in termijnen (5 x € 500)

Investering: € 2500

Investering: € 2500

De traditionele manier van afvallen is regels volgen op wilskracht. Voor blijvend gewichtsverlies kan dit niet werken. Het is symptoombestrijding. Overeten ruim je op door het tegen te komen.

Etenslessen is het enige programma waar je dit leert doen. Je hoeft niets vol te houden. Ontdek dat gewichtsverlies anders kan. Je wordt slank om het ook te blijven.

Je vraagt je misschien af…

‘Gaat het mij lukken, wat maakt dit programma anders?’

ik doe mee →

Ik ben 7 kilo afgevallen. Zit lekker in mijn vel en heb ontdekt welk eten goed bij mijn lichaam past. Ik geniet intens van het leven, straal, voel me blij, krachtig en levenslustig. Ik heb mijzelf bevrijd van oude patronen in relaties, heb meer vertrouwen in mijzelf en ben zelfverzekerd. De tools voor gedachten en gevoelswerk hebben daar enorm bij geholpen.

Sandra

Hoe anders dan vorige jaren. Totaal geen eetstress. Wat een ruimte geeft dat voor andere, fijnere dingen. Ik eet nog steeds heerlijk en kan enorm genieten. Ik mag alles maar wil niet alles. Ik kijk elke ochtend in de spiegel naar mijn blote lijf. Ik ben er trots op en voel mij een vrij mens. Miljoen maal dank Marjena

Marion

Er ging echt een wereld voor me open. Het programma is zo compleet. Wat me vooral heeft verrast is dat ik zoveel cruciale informatie miste, terwijl ik dacht dat ik alles over eten en afvallen al wist. Ik heb helemaal geen supercomplex eetprobleem. Ik kan een geweldige relatie met eten creëren. Dankzij de tools is mijn obsessie met eten langzaam aan het verdwijnen en kom ik steeds meer in contact met mezelf en mijn lijf. Alle twijfels die ik van tevoren had, verdwenen al gauw. “Elke coaching is jouw coaching” klonk nog vaag in mijn oren, maar viel bij de eerste coaching meteen op zijn plek. De community, die ik in het begin nog even vermeed, vind ik nu super inspirerend.

Denise

Ik kwam voor Etenslessen, maar kreeg er ook levenslessen bij. Ik leerde mijn zwakheden kennen, maar vooral mijn kracht. Mijn relatie met mezelf is zóveel beter geworden, ik zit ongelooflijk goed in mijn vel en heb overeten niet meer nodig. Wat een rust brengt dat. Marjena, hartelijk dank voor je wijsheid, heerlijke coaching en workshops, mijn pilaren staan en ik ben helemaal klaar om uit te vliegen. Etenslessen is de beste investering ooit Voor altijd fan!

yvonne

Creëer jouw geweldige relatie met eten en blijvend gewichtsverlies.

Stap in Etenslessen

ik ben er klaar voor →

Marjena Moll

Afvallen op wilskracht lukte mij niet. Hoe hard ik mijn best ook deed. Ik ben een echte doorzetter, maar met eten werkte dit niet. Mijn verlangen naar eten werd steeds groter en bijhouden hoe het met eten ging werd een automatisme.

Toen ik leerde hoe ik mijn verlangen naar eten kon verkleinen kon ik stoppen met overeten en verloor ik mijn overgewicht. Ik ontdekte een aantal principes voor het creëren van een fijne relatie met eten en dat haalde de spanning eraf. De lessen die ik hierin leerde noemde ik Etenslessen.

Het is mijn missie om ze door te geven aan vrouwen die willen stoppen met overeten en blijvend gewicht verliezen door het creëren van een geweldige relatie met eten. Omdat ze niet voor minder willen gaan, zoals ik dat ook niet deed. Je hebt recht op beide.

Mijn naam is

kom erbij →

Je hebt vragen

Als je in een burn-out zit of persoonlijke crises en daardoor geen energie hebt om je te concentreren op het lesmateriaal, is dit niet het moment om aan het programma deel te nemen. Vind je het alleen lastig om tijd voor jezelf te claimen door uitdagingen die bij het leven horen, gaat Etenslessen je helpen om daar verandering in te brengen. Jezelf op de eerste plaats leren zetten is juist een van de dingen die je komt leren.

Ik twijfel of dit wel het goede moment is om deel te nemen.

Etenslessen is niet zwart/wit: iets wat lukt of mislukt. Het programma gaat niet over presteren, maar over ontwikkelen en je komt daarin steeds verder. Je gaat veel falen en daar iedere keer van leren. Dat is precies de bedoeling. Wat je leert pas je toe, zodat jouw relatie met eten zich kan ontwikkelen. Falen is dus iets wat je nodig hebt en met optimisme tegemoet kan zien.

Ik ben bang om te falen.

Ja.

Is het programma alleen voor volwassenen?

Dat is niet te voorspellen. Etenslessen is gericht op blijvend gewichtsverlies en het creëren van een fijne relatie met eten. Hoe snel je daarin gewicht verliest hangt samen met het tempo van je ontwikkeling. Dit tempo is voor iedereen verschillend.

Hoe snel ga ik afvallen?

Als je liever met een klein groepje mensen gelijktijdig onder begeleiding het programma wilt doorlopen. Dat is niet de werkvorm waarmee je in Etenslessen jouw succes creëert. De coaching die je krijgt is intiem, warm en persoonlijk, maar je volgt het programma zelfstandig in je eigen tempo.

Wanneer zal dit programma een teleurstelling zijn?

Nee. In Etenslessen creëer je de relatie met eten die bij jou past. Welk eten je daar een plek in geeft kan alleen jij bepalen. De coaching en tools die je nodig hebt om daar je weg in te vinden, staan voor je klaar en maken onderdeel uit van het programma.

Moet ik in het programma met suiker of koolhydraten stoppen?

Zeker. Je bent daarin niet alleen. Etenslessen is voor jou geschikt als je niet tevreden bent over de manier waarop je met eten omgaat. Dit kan betekenen dat je last hebt van overgewicht maar dat hoeft niet.

Kan ik ook deelnemen als ik niet wil afvallen of geen overgewicht heb?

In Etenslessen onderzoek je wat je denkt, voelt en doet (in jouw relatie met eten). Je leert jezelf daar ook op coachen. Als dit idee je aanspreekt of nieuwsgierig maakt zal je het programma geweldig vinden. Zelfcoaching wordt een van de pijlers van je succes en een groot geschenk in je leven.

Wanneer vind ik dit programma helemaal geweldig?

Nee. Iedereen is welkom.

Is het programma alleen voor vrouwen?

Vraag om coaching in de groep of doe dit schriftelijk in de online community onder ‘vraag aan de coach’.

Wat kan ik doen als ik individuele coaching nodig heb?

Twee keer per maand geeft Marjena een workshop waarin je samen een onderwerp uit het lesprogramma bestudeert. Er is ruimte voor het stellen van vragen, gedeelde inspiratie en het plezier van gezamenlijk leren.

Wat mag ik van de workshops verwachten?

De coaching is gericht op het zichtbaar maken van blinde vlekken en obstakels, die je belemmeren in het creëren van jouw fijne relatie met eten en blijvend gewichtsverlies. Marjena helpt je die uit de weg ruimen en geeft je inzichten en strategieën die jouw relatie met eten verder in ontwikkeling brengen.

Wat mag ik van de coaching verwachten?

Ja. Marjena geeft zelf alle coaching. Ook de workshops worden door haarzelf gegeven. Je vraagt om coaching door je hand op te steken.

Word ik door Marjena gecoacht?

De coaching die je van Marjena krijgt is in groepsverband, zodat iedereen van elkaars coaching, vragen en inzichten kan profiteren. Daarmee is alle coaching jouw coaching en wordt je proces versnelt. Je ziet tijdens de coaching alleen Marjena en degene die op dat moment gecoacht wordt in beeld. De coaching wordt wekelijks online in Zoom gegeven.

Wat betekent groepscoaching?

Dat is geen probleem. Het merendeel van de deelnemers is niet live aanwezig. Je kan dit programma volledig zelfstandig volgen. Marjena is op werkdagen schriftelijk voor je bereikbaar in ‘vraag aan de coach’ en helpt je daar met alles wat je tegenkomt in het online materiaal. Bekijk de opnames van de lessen wanneer het jou uitkomt of beluister deze in de private podcast. Je zal merken dat alle coaching jouw coaching is.

Wat als ik niet live bij de coaching aanwezig kan zijn?

Nee. Als er omstandigheden ontstaan die je belemmeren, helpt Marjena je graag om daar je weg in te vinden zonder jouw zelfzorg te verwaarlozen. Dat is juist wat je komt leren in Etenslessen en het leven van je vraagt. Je hebt na afloop van het programma wel mogelijkheid tot verlenging. 

Kan ik mijn deelname tussentijds stopzetten?

Zolang je deelneemt aan het programma.

Hoelang heb ik toegang tot het lesmateriaal?

Zes maanden.

Hoelang duurt het programma?

Reken op het lesuur dat je wekelijks wilt volgen en een dagelijkse investering van 15 minuten. Ga dieper als je daar tijd voor kan maken.

Hoeveel tijd moet ik voor het programma reserveren?

Nee. De community van Etenslessen heeft een eigen platform, buiten social media, dat alleen zichtbaar is voor deelnemers van het programma.

Is de community zichtbaar op social media?

Nee. Je kan je alleen beroepen op het consumentenrecht zoals vermeld in onze Algemene voorwaarden.

Kan ik mijn geld terugkrijgen?

Ja. In de betaalomgeving kan je jouw bedrijfsgegevens invullen waarna je automatisch een factuur ontvangt.

Kan ik de coaching zakelijk opvoeren?

Ja. Bekijk de mogelijkheden in de betaalomgeving op de website.

Kan ik ook in termijnen betalen?

Nee.

Kan ik de coaching via mijn verzekering vergoed krijgen?

Alleen op eigen initiatief. Een offerte voor je werkgever is op aanvraag mogelijk.

Kan ik de coaching via mijn werkgever vergoed krijgen?